Terug

Rekeningrijden

Daar zit je dan achter de laptop met op de achtergrond Pauw en Witteman over de overname van Saab;
Het nieuws is voor een autoliefhebber als ik zeer goed ontvangen, maar toch zit ik fronsend achter mijn laptop. Want net als 300.000 Nederlanders ben ik de enquête van de ANWB aan het invoeren. Bij het lezen van de vragen ben je al gauw geneigd om positiever te denken over het rekeningrijden. Ik zie in mijn gedachtewolkje Maurice de Hond die met zijn vinger wijst en zegt: rekeningrijden? DOEN!

Een ding moet ik kwijt over deze enquête: het is briljant van de regering om deze kwestie bij de
ANWB neer te leggen. Geen duur referendum, geen Maurice de Hond, maar gewoon de vertrouwde
ANWB! Toch raak ik teleurgesteld is deze enquête, want ik mis een paar belangrijke vragen. Namelijk over het vertrouwen in de regering, want ik denk dat juist die uitkomst opzienbarender zal zijn. Behalve dat lelijke kastje is er verder weinig negatiefs te zeggen over het rekeningrijden. Privacy? …U heeft een mobiele telefoon?…. internet?….. Neen, ik denk dat het kwartje van Kok in combinatie met het structureel uitmelken van de heilige koe ertoe bijdragen dat weinig mensen het idee hebben dat het om een eerlijker systeem gaat dan nu het geval is… Gelukkig heeft Spijker (waarvan de berijder niet meer dan 10.000 kilometer per jaar rijdt) een magistrale zet gedaan om Saab (40.000 tot 50.000 kilometer per jaar) te kopen. Victor Müller weet gewoon zeker dat rekeningrijden niet door gaat, anders had hij vast deze aankoop niet doorgezet, toch??……

AlgemeenPublicaties
Klanten over ons Downloads Disclaimer