Terug

Blog Eindejaarsstress

Bij ING is het inmiddels “Code Geel”, een intern scenario dat er collectief wordt overgewerkt om de hypotheekaanvragen te kunnen verwerken. Net als vorig jaar lijkt er een soort eindsprint te zijn ontstaan waarbij een grote groep mensen die aan het einde van dit jaar de hypotheek geregeld willen hebben. Op die manier kunnen ze een deel van de gemaakte kosten al in april/mei terug zien door de belastingaangifte. Bemiddelingskosten zijn aftrekbaar van de belasting. 2014 heeft nog een extra paar redenen om dit jaar de hypotheek af te sluiten:

De Schenkingsvrijstelling van familie en derden tot € 100.000,- is nu nog mogelijk tot 1 januari 2015. Deze hoge vrijstelling geldt alleen voor aflossing op de hypotheek en mag door iedereen worden gedaan. Je buurman, vriend, tante enzovoort kan dus schenken met als doel om uw hypotheek af te lossen. Dat is in 2015 niet meer zo en wordt de vrijstelling aangepast en gelden de vrijstellingen alleen voor de verticale bloedlijn.

De hypotheek voorwaarden worden aangepast. Vanaf 1 januari 2015 wordt het lastiger voor starters om een eigen woning te kopen ten aanzien van 2014. De starters moeten meer eigen geld meenemen om de hypotheek rond te krijgen en daarnaast zijn de normen aangescherpt. In 2014 kon er weer 5 maal het inkomen geleend worden doordat de rente zo laag is gekomen. Een onwenselijke situatie gezien de ervaringen uit het verleden.

Wij zijn er klaar voor…. Het team van ZoSlim Hypotheken is ingesteld op de drukte. In 2013 hebben we dit ook meegemaakt. Wij hebben direct contact met de banken en vragen naar de werkvoorraad. Wij hebben sterk het idee dat de rente nog wel eens als middel kan worden gebruikt om de werkdruk bij banken weg te halen. Als er dus een paar banken haar hypotheekrente verhogen om minder aanvragen te hoeven ontvangen raken wij niet in paniek.

AlgemeenPublicaties
Klanten over ons Downloads Disclaimer